Râsul sălbatic al hienelor

Mă situam pe malul mării în momentul în care gândurile-mi râdeau isterice precum hienele pregătite de atac. Le credeam anihilate și nu înțelegeam de unde această renaștere. M-am tot întrebat cu ochii pierduți în valurile agitate de un vânt nepăsător și rece cum de crezusem, naivă, că le pusesem capăt, ucigându-le fără milă, rând pe rând. Neostenite, fantome reci și sălbatice, meritaseră sentința, pe care o judecasem cu mai multă furie și gelozie decât însăși Hera.

Dar iată cum inevitabil a luat naștere un Typhon, căci gândurile nu se ucid din mânie.

Cu o sută de capete de balauri ținând loc degetelor, cu vipere pe trup, cu flăcări ieșindu-i din ochi, și atât de mare încât poate atinge marginile lumii de la apus la răsărit, monstrul mă privește fără milă, decis să-mi distrugă spiritul cu aceeași îndurare prin care am decis să ucid ceea ce l-a născut.

Ah, cât de nepricepută creasem de una singură un plan de strategie pe un perete scrijelit de visuri, pentru a-mi fi martor și jurat în procesul ce urma să fie! dar, la fel cum Zeus a creat-o pe Athena din capul său, fără să-i de-a de știre Herei, iar aceasta din urmă a înfăptuit un monstru care să-i fie vrăjmaș zeiței înțelepciunii, deopotrivă mi s-au aliniat gândurile în contră, jucându-mi renghiul și transformându-mă în propriul dușman. Se spune că Zeus a reușit să-l învingă pe Thyphon, zdrobindu-l cu trăsnetul lui sub vulcanul Etna, dar eu încă nu am găsit forța prin care să-l sfărâm. Ei au fost mulți, iar eu sunt doar una. Eu împotriva mea…

Iar apoi cum voi reuși să-mi pot repara eroarea?

Adevărul este că mi-am ucis din mânie, prea oarbă și surdă, gândurile greșite. Doar o toantă ca mine își poate confunda gândurile de bine cu râsul sălbatic al hienelor.

Cuvintele de luni: Renaștere, naștere, inevitabil

sursa foto: mariaisabela / Pixabay

7 gânduri despre „Râsul sălbatic al hienelor

  1. Faine legendele Olimpului cu fantasticele personaje si labirinturi atemporale ale imaginatiei si perceptiei mitii si inimii, atât de tainice, complexe, enigmatice si paradoxale.
    Un Weekend sublim cu pace si iubire plin, Suflet frumos !

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s