Am crezut că soarele a murit

Literatura ca utopie

Mi se lipise cumva de minte ideea că înafară de soare nimic nu va ieși de la orizont pentru a-mi face ochii să tresară ca două mărgele uitate și aruncate pe mijlocul podelei. Și ce-ar fi viața fără soare înafară de o noapte prelungită petrecută bâjbâind la întâmplare? Ar fi un nimic continuu.

Mi-aduc aminte, dragilor, de ziua în care am crezut că soarele a murit. Mă trezisem cumva speriată în urma unui vis în care se făcea că brațele mele erau mai lungi și pline cu solzi lucitori , iar în capătul lor degetele duble și groase strângeau cu putere un gât subțire și fraged care în toată delicatețea lui susținea creștetul unui monstru. Eram decisă de a pune capăt răsuflării împuțite, dar în clipa următoare razele lunii au pătruns prin unica spărtură din peretele casei. „Mai bine. Astfel te pot privi în ochi până când nu vor mai…

Vezi articolul original 494 de cuvinte mai mult

46 de gânduri despre „Am crezut că soarele a murit

  1. Daca n-ar exista soarele si luna, n-ar exista …Nimic. Nici stelele, nici astri-ndepatati la mii de ani lumina. Nici gândul, nici visul, nici Cuvântul, nici sentimentul, nici Iubirea adevarata, absoluta,, vesnica Divina.
    Lumina si caldura Soarelui Iubirii Autentice, sa-ti înfasoare si sa-ti mângâie atemporal faptura-ti toata, delicata, eleganta, minunata, inteligenta, adorata si bogata, draga Diana !

    Apreciat de 1 persoană

  2. Tacuta? Ei bine…
    Iubirea nu inseamna decat descoperirea noastra in altii si placerea recunosterii. – Alexander McCall Smith

    Nu iubim cu adevarat decat atunci cand iubim fara motive. – Anatole France

    Apreciat de 1 persoană

  3. În caz ca-L cunosti pe Dumnezeul Cel Viu, de ce te ascunzi sub diferite pseudonime afisând multiple masti ascunzându-ti adevaratul nume si identitatea reala. Care-ti este misiunea virtuala, draga „gelu gelu” conferita de Dumnezeu în aceasta viata relativa scurta si imprevizibila ?!… 🙂
    Dumnezeul nostru, Tatal ceresc, iubeste absolut, sacrificator, neconditionat, fara prejudecati, toata creatia, universala, toata omenirea, dincolo de limita perceptiei ratiunii si sentimentelor omenesti aparente, iluzorii, trecatoare, limitate spatio-temporal.
    Sentimentele inimii sunt înselatoare, oarbe, nebune, haotice, adeseori n-au nici o logica, conducând în cele mai dese cazuri fiinta „îndragostita”,prin labirintul religiilor, crezurilor si dogmelor obscure, spre anxietate, depresie si uneori la fapte reprobabile,cu urmari adeseori fatale, mortale… 🙂

    „Inima este nespus de înselatoare si deznadajduit de rea. Cine poate s-o cunoasca? Eu, Domnul, cercetez inima si cerc rarunchii ca sa rasplatesc fiecaruia dupa purtarea lui, dupa rodul faptelor lui.” – Ieremia –

    Apreciat de 1 persoană

    1. Ca si tine, Iosif, numele meu este Gelu.
      Cu ce te deranjeaza numele meu?
      In ceea ce priveste iubirea…fiecare are convingerile lui.
      O seara cat mai placuta!

      Apreciază

  4. Iubirea despre care scriu eu, sunt convins ca nu ai experimentat-o, la fel ca toti cei care o predica, fara sa o cunoasca în real, încercând sa para ceea ce nu sunt.
    Mi-as dori sa mi-l prezinti pe dumnezeul tau, daca nu te deranjaza, sau cel putin sa-mi spui numele lui. În rest, nici un deranj, decât ca eviti subiectul discutiei, ca toti crestinii care ma cenzureaza, facând slalom printre cuvinte, pe care nu le stapânesti, oferindu-mi în schimb, citatele altor oameni, care au plecat „acasa” din aceasta dimensiune 3D,
    Sa fii iubit etern, draga gelu gelu. 🙂

    Apreciat de 1 persoană

      1. Dumnezeu iubeste prin oameni. Dumnezeu isi iubeste toata creatia. Nimeni nu este demn sa spuna: eu sunt drept sau eu sunt bun.

        „Aceasta vă poruncesc: să vă iubiţi unul pe altul.
        Dacă vă urăşte pe voi lumea, să ştiţi că pe Mine mai înainte decât pe voi M-a urât.
        Dacă aţi fi din lume, lumea ar iubi ce este al său; dar pentru că nu sunteţi din lume, ci Eu v-am ales pe voi din lume, de aceea lumea vă urăşte.” – Ioan (cap.15.17)

        Apreciază

      2. Mesaj special pentru tine „gelu gelu”. Poate-mi spui cine esti,(în real) si de ce ma iubesti si ma urmaresti în (virtual), daca nu iubesti barbatii, cu scuzele de rigoare stapânului acestei casute virtuale, pentru tot deranjul duelului virtual . No offence ! 🙂 )))

        Apreciat de 1 persoană

  5. Minunat scris!
    Da… fără soare? să trăim fără soare? Eu cred că nu. Iubesc lumina soarelui și căldura lui, sunt conștientă de toate beneficiile asupra mea și a tot ceea ce există pe planeta Pământ.

    Apreciază

Lasă un comentariu